Karriärguiden

Anställd på Arena Matchning. Han har på sig svart tshirt och svart kavaj.

5 tips för att öka chansen att få jobb

Vi förstår att det kan vara en frustrerande process att söka jobb. Speciellt om e-post inkorgen ekar tomt på svar eller negativa besked. För att hjälpa dig med ditt jobbsökande så har vi därför knåpat ihop 5 tips för att öka chansen att få jobb!

Anpassa ditt CV och personliga brev efter sökt tjänst

När du söker jobb, är det som att lägga ett pussel – varje bit behöver passa perfekt. För att öka dina chanser att bli vald, är det en bra idé anpassa ditt CV och personliga brev för varje ansökan. Använd nyckelorden som du hittar i jobbannonsen och anpassa din presentation för att tydligt visa hur dina färdigheter och erfarenheter matchar företagets behov.

Stärk din digitala närvaro

Delta i branschevenemang, workshops, seminarier och nätverk, oavsett om det är i fysisk form eller online. Jobba på att hålla din LinkedIn-profil och andra sociala medieplattformar uppdaterade för att synas mer. Passa på att skapa kontakt med folk i branschen under evenemang för att kunna sticka ut i mängden under framtida möjligheter.

Utforska nya möjligheter

Var beredd att utforska nya branscher eller arbetsroller. Ibland har rolltitlar olika innebörd så försök att inte låsa dig vid den specifik titel vid sökandet. Visa intresse för tillfälliga projekt eller jobbmöjligheter, då de ofta kan öppna dörrar till mer långsiktiga karriärmöjligheter. Att vara flexibel och öppen för nya erfarenheter kan vara nyckeln till att nå framgång i din karriär.

Förbered dig inför intervjun

Innan du kliver in på intervjun, ta dig tid att göra research om företaget. Läs på om företagets historia, mål och kultur. Dessutom är det en bra idé att öva på vanliga intervjufrågor och ha exempel redo som tydligt visar upp dina färdigheter och erfarenheter. En väl förberedd intervju kan öka dina chanser att imponera på arbetsgivaren och landa jobbet.

Följ upp efter ansökan och intervju

Ett viktigt steg i din jobbsökningsprocess är att följa upp dina ansökningar. Denna enkla handling visar ditt engagemang och förstärker ditt intresse för den position du har ansökt om. Det framhäver dig som professionell och kan vara den pusselbit som gör att du sticker ut gentemot andra sökande. 

Kolla gärna in vår Karriärguide för fler tips inom karriär och rekrytering. Där hittar du även intervjuer med våra anställda som är riktiga proffs inom jobbmatchning! Om du behöver ytterligare hjälp att ta dig in på arbetsmarknaden så kan läsa mer om hur vi arbetar med Rusta & Matcha, och ta reda på om du är behörig för tjänsten.