Är du arbetssökande? Upptäck möjligheterna med Rusta och Matcha!

Vi brinner för vårt uppdrag

I Rusta och Matcha hos oss erbjuds du ett stort utbud av aktiviteter för att lyckas i ditt jobbsökande. Våra erfarna karriärkonsulter är uppdaterade med de senaste trenderna på arbetsmarknaden och kan bl.a. stötta dig med att skapa ett professionellt CV, vässa din intervjuteknik och ge dig fler arbetsgivarkontakter.

Rusta och Matcha drivs av olika leverantörer som alla har avtal med Arbetsförmedlingen. Du som är arbetssökande väljer själv vilken Rusta och Matcha-leverantör som du anser passar bäst för att stödja dig under din resa mot nytt jobb eller utbildning.

Hör vad tidigare deltagare i Rusta och Matcha tycker om programmet

Arena Matchning har motsvarat förväntningarna och coachningen har varit värdefull. Arena Matchning, framför allt i form av min coach, har förstått min situation och anpassat coachningen till denna.
Tidigare deltagare i Rusta och Matcha
Det som verkligen har imponerat på mig är er förmåga att tänka utanför boxen när det gäller att stödja mig i min arbetsansökningsprocess.
Tidigare deltagare i Rusta och Matcha
Min kontakt med Arena Matchning och min coach var långt över förväntan. Engagemanget var fantastiskt.
Tidigare deltagare i Rusta och Matcha
Föregående bild
Nästa bild

Därför ska du välja Arena Matchning som din leverantör av Rusta och Matcha

En kvinna skakar hand med någon ur bild, bredvid står en kvinna i vit kostym och ler

1. Du får ta del av vårt stora nätverk

Arena Matchning har ett stort nätverk av arbetsgivarkontakter. Genom att vi samarbetar med företag och organisationer kan vi erbjuda deltagare i Rusta och Matcha möjligheten att få kontakt med arbetsgivare inom önskade branscher. Vi har även god samverkan med vårt systerbolag Arena Personal som alltid behöver tillsätta tjänster inom många olika branscher!

2. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa arbetssökande

Hos oss arbetar konsulter med lång erfarenhet och god kompetens inom branschen. Vi kan arbetsmarknaden och levererar våra tjänster på ett kvalitativt och effektivt sätt. Våra karriärkonsulter är etablerade inom sina områden, och anpassar alltid tjänsten efter varje individs specifika situation. Genom att ställa frågor och lyssna uppmärksamt hjälper vi våra deltagare att identifiera motivationsfaktorer, mål och ambitioner.

Tre personer från Arena Matchning sitter runt ett bord och skriver på varsin dator.
Tre händer syns uppifrån. De pekar på en laptopskärm, en med penna, en med handen och en styr musplattan. Runt om datorn finns papper, pennor och glasögon.

3. Vi är ständigt uppdaterade

Vi är ständigt uppdaterade med de senaste trenderna inom rekrytering för att kunna erbjuda våra deltagare samhällsaktuella verktyg för att lyckas i jobbsökandet. Vi vill alltid vara lyhörda inför förändringar och skiftande behov på arbetsmarknaden för att kunna utveckla våra tjänster med de mest effektiva lösningarna.

Från arbetssökande till anställd

Din resa börjar med Rusta och Matcha

Steg 1

Kontakta Arbetsförmedlingen och se om du är berättigad till Rusta och Matcha.

Steg 2

Lyckades du få ett grönt ljus? Du är på väg mot framgång! Välj Arena Matchning som din leverantör.

Steg 3

När Arbetsförmedlingen har fattat sitt beslut kontaktar vi dig för att boka ett möte.

Steg 1

Kontakta Arbetsförmedlingen och se om du är berättigad till Rusta och Matcha.

Steg 2

Lyckades du få ett grönt ljus? Du är på väg mot framgång! Välj Arena Matchning som din leverantör.

Steg 3

När Arbetsförmedlingen har fattat sitt beslut kontaktar vi dig för att boka ett möte.

Nu börjar resan till ett nytt jobb

Vårt mål är att ta dig från arbetslöshet till en ny sysselsättning, oavsett om du vill hitta ett jobb eller vidga dina horisonter med nya utbildningar och utmaningar. Tillsammans kartlägger vi dina erfarenheter, kompetenser och styrkor för att få en bild av vilka yrkesroller som kan passa för dig. Din karriärkonsult stöttar dig med att identifiera relevanta jobbannonser, tipsar om dolda jobbmarknaden och ger råd om hur du kan maximera dina chanser att bli kallad till anställningsintervju. Landa tryggt i vetskapen att du har vårt stöd genom hela resan.

Kille i vit t-shirt och svart kavaj kollar mot kameran och ler.
Fyra personer från Arena Matchning sitter runt ett bord och pratar och ler.

Verktygslådan som vi erbjuder dig

När du deltar i Rusta och Matcha kan du få hjälp med att vässa på din intervjuteknik!

Det innebär att du och din karriärkonsult tillsammans övar på hur du kan förbereda dig inför intervjun, hur du kan presentera dig under intervjun samt hur du kan agera efter intervjun.

Din karriärkonsult kan…

Ge dig anpassad feedback, lära ut tekniker och strategier, hjälpa dig med research och att identifiera dina styrkor, samt stötta dig att utveckla frågor att ställa till rekryteraren för att visa ditt intresse.

Genom att förbereda dig kan du öka ditt självförtroende inför intervjun och minska nervositeten. Det kan också bidra till att du känner dig mer säker på dina svar och blir bättre rustad för att hantera eventuella oväntade frågor eller situationer. Vi övar tillsammans!

Som arbetssökande är det viktigt att känna till sina främsta styrkor – och att kunna presentera dessa till arbetsgivare!

Genom att vara medveten om dem kan du anpassa ditt CV, personliga brev och intervjusvar för att tydligt visa hur dina styrkor matchar arbetsgivarens behov. Blir du medveten om dina styrkor kan det här också bidra till ökad självinsikt och att du gör medvetna karriärval. Du kan då välja att söka jobb och projekt där du får användningar för dina starka sidor, vilket kan leda till ökad motivation och framgång.

Som deltagare hos oss får du hjälp med att identifiera och bedöma hur dina kompetenser och erfarenheter kan överföras till olika jobbroller och branscher. Du kan också få öva på hur du kan presentera och kommunicera dina kompetenser och erfarenheter på ett sätt som är attraktivt och relevant för de tjänster du söker. Kort och gott:

Tillsammans lyfter vi fram dina styrkor och använder dessa som vägvisare för att leda dig rätt!

Arena Matchning har ett omfattande nätverk av arbetsgivarekontakter!

Först samlar vi in information om dina kompetenser, erfarenheter och karriärmål för att veta vilka branscher och yrkesroller som är av intresse. Vi hjälper dig att identifiera potentiella arbetsgivare som har behov av de kvalifikationer och egenskaper som du har att erbjuda.

Genom att samarbeta med företag och organisationer kan vi erbjuda deltagare i Rusta och Matcha möjligheten att få kontakt med arbetsgivare inom önskade branscher.

Vårt mål är samma som ditt; att du ska komma ut i ett jobb där du trivs – så fort som möjligt.

Att söka jobb kan vara utmanande ibland. I Rusta och Matcha hos oss får du en personlig karriärkonsult som ger dig stöd och motivation under hela processen.

Inledningsvis kommer vi kartlägga dina erfarenheter, kompetenser och styrkor för att få en bild av vilka yrkesroller som kan passa för dig. Därefter kan vi hjälpa dig att utveckla en strategi för att söka jobb. Din jobbcoach stöttar dig med att identifiera relevanta jobbannonser, tipsar om dolda jobbmarknaden och ger råd om hur du kan maximera dina chanser att bli kallad till anställningsintervju.

Du kommer också kunna få konstruktiv feedback på dina ansökningsmaterial, CV och intervjuprestationer. Genom att få återkoppling är målet att du ska kunna lära av tidigare erfarenheter och förbättra dina framtida jobbsökarinsatser.

Du och din karriärkonsult samarbetar genom hela din jobbsökarprocess!

Ditt CV och personliga brev är ofta det första intrycket en arbetsgivare får av dig – och kan vara nyckeldokumenten till ditt framtida jobb!

Just därför vill vi investera tid och ansträngning i att skapa riktigt professionella och säljande ansökningshandlingar för dig.

I Rusta och Matcha hos oss får du stöd att strukturera ditt CV och personliga brev på ett överskådligt sätt. Vi identifierar dina främsta prestationer och resultat och ser till att framhäva dessa i ditt CV och personliga brev. Det kan innebära att vi tillsammans formulerar tydliga exempel på hur du har bidragit till tidigare arbetsplatser samt hur du kan bidra i den specifika jobbrollen du söker nu. Vi ser självklart till att korrekturläsa dokumenten för att du ska undvika stavfel, grammatiska fel eller otydligheter.

Stick ut i mängden!

Utöver det textliga innehållet får du också stöd med att skapa en modern layout för ditt CV och personliga brev som sticker ut i mängden. En grafiskt snygg layout bidrar till ökat intresse att läsa dina dokument. Genom att använda lämpliga typsnitt, lämplig typstorlek och en välbalanserad användning av mellanrum kan du göra texten lättare att läsa och följa. Om du saknar ett lämpligt CV-foto kan vi hjälpa dig ta fram det här.

Vi hjälper dig ta ditt CV och personliga brev till nästa nivå!

Arbetsmarknaden förändrar sig hela tiden – här gäller det att som arbetssökande hänga med!

I Rusta och Matcha hos oss kommer du få aktuell information om arbetsmarknadens trender och efterfrågan. Syftet är att du ska få djupare förståelse för vilka branscher och yrken som växer, var jobben finns nu och i framtiden, vilka kompetenser som är eftertraktade och vilka möjligheter som finns för dig.

Du kommer också få kunskap om effektiva jobbsökningsmetoder, metoder för nätverkande, hur du kan utnyttja digitala plattformar och hur du hittar dolda jobbmöjligheter. enom att vara medveten om arbetsmarknadens dynamik och anpassa dina strategier därefter, kan du öka dina möjligheter att hitta rätt jobb för dig! Att förvärva arbetsmarknadskunskap är alltså en god investering i din jobbsökarprocess!

Motivation är en viktig faktor när du söker jobb – den ger dig energi, ökat självförtroende och uthållighet att fortsätta framåt även när du möter avslag eller möter hinder på vägen.

En stark motivation kan också effektivisera din jobbsökning, och göra dig mer målinriktad och disciplinerad.

Vi på Arena Matchning har därför ett stort intresse av att motivera och inspirera dig som deltagare. Våra karriärkonsulter förstår att jobbsökandet kan vara en utmanande och tidskrävande process. Just därför vill skapa en trygg och stödjande miljö där du kan känna dig bekväm att dela dina tankar och utmaningar. Vi hjälper dig att utforska och tydliggöra dina mål, både på kort och lång sikt. Genom att ställa frågor och lyssna uppmärksamt på dina svar hjälper vi dig att identifiera vad som motiverar dig och vad du strävar efter att uppnå i ditt arbetsliv.

Vi finns här för att hjälpa dig att hitta motivationen du behöver!

Hos oss finns etablerad kunskap om arbetsmarknadens olika branscher och yrken!

Med vår kunskap om arbetsmarknaden kan vi att identifiera och rekommendera yrken och branscher som matchar dina intressen och färdigheter. Härigenom får du utökad kunskap om vilka tjänster du är kvalificerad för, med de meriter du har idag.

Att förvärva kunskap om branscher och yrken hjälper dig också att planera din karriär på lång sikt. Du kan identifiera vilka kompetenser och utbildningar som kan vara viktiga för att få jobb i en specifik bransch eller för att göra en övergång till en annan bransch.

Med kunskap om branscher och yrken kan du sätta realistiska och meningsfulla mål i jobbsökarprocessen!

Funderar du på att studera, men är osäker på vilken utbildning som passar känns rätt?

Här kommer vi in för att hjälpa dig! En utbildning kan öppna dörrar till olika fler karriärmöjligheter. Idag kräver många yrken specifika utbildningsnivåer eller certifieringar. Genom att studera kan du därför förbättra dina chanser att få anställning och avancera i din karriär.

När vi letar utbildning tillsammans kommer din karriärkonsult samla information om dina intressen, färdigheter och karriärmål för att ge dig information om lämpliga utbildningsalternativ på t.ex. högskolor, yrkeshögskolor, komvux, folkhögskolor och andra utbildningsinstitut. Vi tar då hänsyn till faktorer som ämnesområden, utbildningsnivå, flexibilitet och studielokal för att hitta utbildningar som är i linje med dina önskemål. Din karriärkonsult kan också ge dig information om finansieringsalternativ för utbildning, såsom studielån och bidrag.

Studier ger inte bara kunskap, utan också en möjlighet till personlig utveckling!