Karriärguiden

Kvinna skriver en intervju på sin dator

Hur jobbar en karriärkonsult? 

En intervju med Mirai Korkis på Arena Matchning.

På Arena Matchning erbjuder vi arbetsmarknadstjänster och hjälper människor ut i arbete eller studier. Vårt erfarna team av karriärkonsulter är dedikerade att ge individuell support och vägledning till varje inskriven deltagare! Hos Arena Matchning har vi många fantastiska medarbetare som varje dag hjälper människor att bli sitt bästa jag. Idag får ni läsa en kort intervju med Mirai Korkis! 

Berätta lite kort om dig själv! 

Jag heter Mirai och är 26 år gammal. Jag är utbildad behandlingspedagog och har nu arbetat som karriärkonsult på Arena Matchning i ungefär fem månader. 

Hur är det att jobba som karriärkonsult? 

Arbetet som karriärkonsult är både givande och utmanande, vilket också är det bästa med jobbet. Mitt yrkesval grundar sig i min passion för att arbeta med människor och att få vara en del av deras resa mot personlig och professionell utveckling. Det bästa med mitt arbete är att jag har möjlighet att stödja och vägleda människor i deras strävan efter att hitta meningsfulla arbets- eller utbildningsmöjligheter. 

Har du någon framgångshistoria som du skulle vilja dela med dig av? 

En av de mest minnesvärda upplevelserna jag haft som karriärkonsult är när jag arbetade med en deltagare som var ny i Sverige. Att hjälpa någon att navigera i en ny kultur och på arbetsmarknaden är en utmaning som jag själv kan relatera till. Genom en personlig och skräddarsydd coachning kunde vi tillsammans hitta ett arbete som inte bara passade deltagarens behov utan också hjälpte honom att utveckla sina språkkunskaper och komma in på arbetsmarknaden. Att vara en del av den här processen och se deltagaren blomstra var oerhört givande och inspirerande för mig. 

Är du arbetssökande? 

På Arena matchning erbjuder vi Rusta och Matcha som är en tjänst via Arbetsförmedlingen. I Rusta och Matcha stöttar vi dig för att du ska komma ut i arbetslivet så fort som möjligt! Kontakta oss för mer information.